Alle artikler av Torunn Liven

Frieze d/e legges ned

– Vi samler ressursene så vi ikke havner i konkurranse med oss selv, sier Mareike Dittmer når den tyske utgaven av kunsttidsskriftet Frieze nå legges ned.

Omstridt statsstøtte

Opposisjonen kritiserer regjeringens forslag om statsstøtte til det privateide Astrup Fearnley Museet. Aktører i kunstlivet er opptatt av at museet nå får nye forpliktelser.

Ti spørsmål: Fiona Tan

– Det er ironisk at jeg omtales som en postkolonial kunstner, når hele idéen med denne diskusjonen var å bli kvitt slike begrensende kategorier, sier Fiona Tan før åpningen på Museet for samtidskunst i kveld.

Det som vever oss sammen

Åndelighet betyr ikke nødvendigvis tilbaketrekning. Det kan like gjerne handle om tilknytning til en universell fellesskapstanke som kan åpne opp for sosial protest, mener Marte Johnslien.

Oslo-pilot

Kulturetaten har ansatt Eva González-Sancho og Per Gunnar Eeg-Tverbakk til å lede forprosjektet til en mønstring for kunst i offentlige rom i Oslo.

Unreadymades

Dagens neo-materialistiske tendens er tydelig til stede i Marthe Elise Stramruds utstillinger på Fotogalleriet og Melk, men besjelingen av hverdagsobjekter skaper først og fremst estetiske sanseopplevelser.

Slår atelierdørene opp

Med europeiske kuratorer på plass som æresgjester, ønsker den sjette utgaven av Oslo Open å bidra til at Oslo-kunstnerne når langt utenfor hovedstaden.

Uten titler

Tom Sandberg arbeidet inntil det siste med utstillingen Fotografier som åpnet på OSL Contemporary i går. Dette intervjuet, opprinnelig publisert i Objektiv, er det siste omfattende intervjuet han ga.

Fotoarkivet som knyttneve

Ernest Coles unike billedarkiv har vandret en lang vei fra Sør-Afrika til Preus museum i Horten. Men presentasjonen av dette historisk enestående dokumentet mangler kontekstualisering.

Nylig publisert