Alle artikler (43)

Sannhetens øyeblikk for Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseets styre bør vedta en ny utlysing av stillingen som direktør for avdelingen for samtidskunst, rettet mot det norske kunstmiljøet, med ekstern hjelp til å finne kandidater. Det er åpenbart ingen som søker på eget initiativ.

Lumpenproletariatets sejr

Giver det mening at tale om kunsten og kunstkritikkens potentielle antagonistiske rolle i den senkapitalistiske tidsalder? spurgte tidsskriftet Texte zur Kunst på et seminar i Berlin med nogle af tidens skarpeste teoretikere, sociologer og kunsthistorikere.

Den nordiske varen

De store kunstmessene er ofte fremmed territorium for nordmenn. Staten er vår mesen, vår samler, vår beskyttende familie, men er det noe vi kan lære av messene?

Ti spørgsmål: Henrik Olesen

– Det handler om at opbygge en bestemt form for subkulturel hverdag, en hverdag med egne strukturer og «kinships», i sammenhæng med mennesker, som jeg gerne vil tilbringe min tid sammen med, siger Henrik Olesen, som åbner udstilling i Malmö Konsthall.

Ti spørsmål: Jens Haaning

– Grundlæggende ser jeg min rolle som kunstner som en form for hofnar, sier Jens Haaning til Kunstkritikk. I morgen åpner han utstillingen ALD Carmarket på Den Frie Udstillingsbygning i København.

Nylig publisert

Iria Leinos sagolika liv

Den finska modellens postuma karriär som konstnär visar på vikten av en bra story. Men hennes första utställning på ett galleri i Helsingfors är svår att greppa.