Alle artikler av Geir Haraldseth

Vennskapet er viktigst

Duoen M/L, Marie Karlberg og Lena Henke arrangerer en av de mange uavhengige utstillingene i Venezia under biennalen. Vi møtte dem over et glass Aperol Spritz.

Kunstens uoppnåelige gulrot

I Marianne Heiers festspillutstilling Surplus fortsetter kunstneren sin problematisering av kunstens økonomiske avhengighet ved å mure inn en diamant i veggen på Bergen Kunsthall.

Av leire er du kommet

Bruken av ett bestemt materiale gjør at Steinar Haga Kristensens leireutstilling på Kunsthall Oslo er preget av et mer konsist kaos enn vi tidligere har sett fra kunstneren.

Kysset av solen

Thora Dolven Balkes første soloutstilling på Galleri Christian Torp leverer falmede filmer, fotografier, og… skumgummi.

Generell antologi

Antologien Kuratering af samtidskunst kunne utgjort en savnet historieskrivning, men denne uteblir fordi boken mangler betraktninger basert på bidragsyternes egne erfaringer.

Det våres for kunsten

Det første vårtegnet i New York er kanskje ikke den første hestehoven, men alle kunstarrangementene som går av stabelen. Spirene består av triennaler, biennaler og messer.

Mediefisert virkelighet

Oslo Kunstforening byr på en utstilling som langt på vei bekrefter stereotypier rundt en colombiansk virkelighet, men byr allikevel på perspektiver som utfordrer og fordyper.

Ja, de penga

Forholdet mellom kunst og kapital skulle diskuteres på Kunstnernes Hus, men resultatet forsterket et foreldet antagonistisk forhold uten å peke mot nye løsninger.

Nylig publisert

Kritiska fabler

På Bildmuseet i Umeå får människa och djur inta nya positioner i förhållande till varandra genom olika koreografiska, narrativa och videobaserade verk.

Postkort fra Cortona

Fra Angelicos Bebudelsen befinner seg på Museo Diocesano i Cortona, samme by hvor det ble malt i 1432, så her er det ikke nødvendig å sjekke utstillingsperioden.