Alle artikler av Kristian Skylstad

Sol og måne

– Mine arbeider er en feiring av det individuelle som gikk tapt i standardiseringen, sier Knut Henrik Henriksen, som nylig lanserte boken Architectural Doubts, en oppsummering av 20 års virksomhet som kunstner.

Pandoras eske

– Nå ser vi nøyaktig hvordan det kan skje at en mentalt syk person kan komme til makten, sier Laurie Anderson, som sist helg var i Oslo for å vise filmen Heart of a Dog.

Jeg er Sandra Mujinga

– Valget stod mellom å eksotisere meg selv eller la andre gjøre det, ta kontroll over mitt eget bilde, sier Sandra Mujinga, som åpner soloutstilling på Oslo Kunstforening.

Det unevnelige

– Det er bare flaks at jeg ikke har angret på valgene jeg har gjort, men jeg ville ikke byttet bort den friheten jeg har nå for noe i hele verden, sier Vibeke Tandberg, som stiller ut på Lynx i Oslo denne helgen.

Vindens øye

– Vi trenger pusterom for å lese vinden, sier Camille Norment, som viser en stedsspesifikk, skulpturell og sonisk installasjon i Den nordiske paviljongen i Venezia.

Tapte illusjoner

– Det var ingen sorg å slutte med kunst. Jeg forholder meg fremdeles til kunst og kunstnere på fulltid, bare på en annen måte, sier kritiker Arve Rød, i denne samtalen om å være henholdsvis kunstner og kritiker.

Den fremmede

– Min ideelle samtalepartner i kunsten er en fremmed, sier Bjarne Melgaard, som åpner duoutstilling med Edvard Munch i Munchmuseet i dag.

Inngang utgang

– Jeg kan lett forestille meg en situasjon der det ikke lenger er interessant å lage og vise kunst. Mange av arenaene kunsten opptrer i, er jo ikke særlig interessante og gjør liten samfunnsmessig forskjell, sier Knut Åsdam.

Nylig publisert

Nedräkning

– Det ska kännas i magen. Lap-See Lam om arbetet med Nordiska Paviljongen och den opera som nu repeteras på plats i Venedig och snart är redo att avfyras.