Alle artikler av Rasmus Hungnes

Ding dong

Årets avgangskull fra Kunsthøgskolen i Bergen ringer på kunstinstitusjonens dør, men kanskje hadde studentene tjent på et annet format enn en gigantisk gruppeutstilling i Bergen Kunsthall.

Kurant kunst-app

Kunstporten blir neppe det nye Angry Birds, men appen kan fungere til sitt bruk. Betre kan det bli dersom dei involverte institusjonane tek seg tid til å vidareutvikle innhaldet.

Tung litteratur og klistremerker

Åpningsutstillingen til Kunsthall Stavanger er gjennomsyret av virituelle sexeskapader og brettet bladmetall med klistremerker av smilefjes, smurfer og Teenage Mutant Ninja Turtles. Tilstanden føles ekstremt postmoderne.

Pigmentsøl på flater

På Neue Nationalgalerie i Berlin settes fire aktører i tysk samtidsmaleri sammen, under kurator Udo Kittelmanns motto om at fornemmelsene kunsten skaper er vel så viktige som den teoretiske diskursen.

Eit knusktørt drikkegilde

Kontrasten mellom foredragshaldaranes sterke formidlingskraft og leikne tankegang, og den sjaskete intellektuelle fabuleringa i paneldebattane var skarp på symposiet til Bergen Assembly.

Postkort fra New York

Museet viser samlingar av kuriøse gjenstandar, og prosjektilet har ein sentral plass: Ved sida av hr. al-Zaidi sin høgre sko finst ei samling «oppkast frå rundtom».

Nylig publisert

Ikke en vitrine

– Fordi vi er en aktør i kunstutdannelsen i det norske samfunnet, tror jeg det bare et spørsmål om tid før museet får mer offentlig støtte, sier Gunnar B. Kvaran, avtroppende direktør ved Astrup Fearnley Museet.

Kritiska fabler

På Bildmuseet i Umeå får människa och djur inta nya positioner i förhållande till varandra genom olika koreografiska, narrativa och videobaserade verk.

Postkort fra Cortona

Fra Angelicos Bebudelsen befinner seg på Museo Diocesano i Cortona, samme by hvor det ble malt i 1432, så her er det ikke nødvendig å sjekke utstillingsperioden.