20 avganger på en uke

– Utstillingsformatet er like utmattende som byen selv, medgir masterelev Hanan Benammar. Lørdag åpnet avgangsutstillingen til Kunstakademiet i Oslo på 20 ulike steder i byen.

Lørdag åpnet Masterutstillingen til Kunstakademiet i Oslo på 20 forskjellige steder rundt i Oslo.

– Utstillingsformatet er like utmattende som byen selv – det er umulig å få med seg alt, forteller Hanan Benammar til Kunstkritikk. Mange av prosjektene fungerer også innenfor diskusjoner og live-event som det ikke nødvendigvis er så lett å få oversikt over. Kunstnernes Hus fungerer som utstillingens samlingspunkt og informasjonssentral. Her kan du blant annet få utstillingskatalogen med kart over de ulike arenane.

Jesper Alvær går med denne avgangsutstillingen av etter to år som studieleder for masterprogrammet ved Kunstakademiet i Oslo. – Det er fremdeles uklart for meg hvor grundig plasseringene eller valgene av steder egentlig har vært, forteller Alvær som selv har jobbet mer administrativt opp mot denne avgangsutstillingen. – Det er noe vi kommer til å gå og se på i gjennomgangen som sikkert blir interessant.

Framfor å engasjere én kurator har man i år etablert en ressursgruppe bestående av Per Platou, Terje Nicolaisen, Bo Krister Wallström og Geir Haraldseth. Denne «kurateringen» har ikke lagt opp til noen felles linje for utstillingene, men utifra ressursgruppen fungert individuelt i forhold til hvert enkelt prosjekt.

Etter seks år som professor ved masterprogrammet ved Kunstakademiet i Oslo går også Henrik Plenge Jakobsen av etter denne utstillingen.

[FEATUREDVIDEO]

Leserinnlegg