Følg Kunstkritikk fra Venezia

I morgen åpner Venezia-biennalen. Kunstkritikk benytter anledningen til å markere den nye, nordiske utgaven og har fire kritikere i kanalbyen.

Venezia-biennalen 1964: Roy Lichtenstein. Foto: labiennale.org.
Årets Venezia-biennale er omfattet med varierende grad av forventninger: Er Bice Curigers utstilling ILLUMInations noe mer enn en hvilkensomhelst samtidskunstmønstring? Kan Office for Contemporary Art Norway skape et unikt politisk rom med sin foredragsrekke «The State of Things»? Vil FOS’ performance-pram Osloo bli en suksess?

For å svare på disse spørsmålene og holde leserne oppdatert under åpningsdagene har Kunstkritikk fire kritikere i Venezia: Erlend Hammer skal dekke pressekonferansen onsdag, Geir Haraldseth følger med på det sosiale livet i kanalbyen (publiseres fredag) og Pernille Albrethsen og Jon-Ove Steihaug følger opp i begynnelsen av neste uke med mer inngående analyser av den internasjonale utstillingen (Albrethsen) og de nasjonale presentasjonene (Steihaug).

Kunstkritikk benytter Veneziabiennalen til å markere den nye, nordiske utgaven og håper mange lesere både i og utenfor Skandinavia vil bruke nettsiden til å følge med på det som skjer i Venezia.

Leserinnlegg