Sommeravslutning med Ytter

I anledning avrundingen av prosjektet Cupola på Visningsrommet USF i Bergen, inviterer kunstnergruppen Ytter på middag laget av ingredienser fra utstillingen.

Som en oppfølger til fjorårets sommerprosjekt har Visningsrommet USF i Bergen denne sommeren latt den bergensbaserte kunstnergruppen Ytter, som for øvrig driver nettstedet ytter.no, innta lokalene med prosjektet Cupola.

Midlertidig kontor i utstillingen Cupola. Foto fra ytter.no.

Vilde Andrea Brun, Anne Marthe Dyvi, Frøydis Lindén, Julie Lillelien Porter og Anngjerd Rustand fra Ytter har i løpet av sommeren gjort galleriet påfallende grønt, med dyrking av tomater i de store vinduene – og med driften av et «plantehotell» hvor folk har kunnet levere inn sine egne stueplanter for stell og pleie gjennom sommerferien, noe som skaffet dem en viss medieoppmerksomhet ved oppstart tidligere i sommer.

Gruppen har riktignok ikke bare behandlet visningsrommet som veksthus, de har gjennom sommeren også budt på en rekke filmvisninger og videoinstallasjoner samt opplæring i brødbaking, og brukt lokalene til kunstproduksjon og redaksjonsvirksomhet.

Deler av utstillingen er altså spiselig, og på lørdag, 14. august, inviterer Ytter på avslutningsmiddag i galleriet, med servering av tomatsuppe laget av utstillingens egne ingredienser, visning av videoarbeider samt servering av Bloody Marys og rødvin.

Leserinnlegg