Alle artikler av Arve Rød

Bilder fylt av drøm

Tom Sandbergs bilder hadde, uvanlig nok i vår tid, en dyp appell på tvers av generasjoner, profesjoner og kunstneriske uttrykk.

Yin og yang i trevirke

Noen vil kanskje se Marte Johnsliens metode som estetiserende og virkelighetsfjern, men de pastellfargede monokromene kan også oppleves som en øvelse i å se oss selv i en større, kosmisk sammenheng.

Utsikter til innsikt

En lavmælt humor til tross; det er nærliggende å tolke Hotellnotater som et slags sorgarbeid – over egen historie, og over kunstens, reisens og livets forgjengelighet.

Inn i mørket

Apichatpong Weerasethakul legger fortolkingen åpen for den enkeltes innlevelse på Stenersenmuseet. Men Photophobia lukker seg i sin antydende, poetiske form.

Med avkledd sinn og senket våpen

Når Kjartan Slettemarks kunstneriske testamente nå legges ut i full bredde på Museet for samtidskunst, trer kunstnerens komplekse rolle som patosfylt underdog og barokk systemkritiker tydelig frem.

Michel Majerus i retrospektiv

Michel Majerus ble gjennom 1990-tallet en viktig referansefigur for en ny generasjonen malere. For tiden vises den første retrospektive utstillingen med Majerus i hjemlandet Luxembourg.

Kald kultur

Med utgangspunkt i CIAs sponsing av etterkrigstidens europeiske kulturproduksjon forteller Lene Berg en historie om kulturkamp, kald krig, løgner og bedrag.

Nylig publisert

Sukkertårer

Ebony G. Pattersons ornamenterede, forførende værker peger på kolonitidens dybe sår og understreger behovet for at vi diskuterer det – uden det ender i noget rod.