Jonas Ekeberg ny redaktør i Kunstkritikk

Styret i Stiftelsen Kunstkritikk har ansatt Jonas Ekeberg som ansvarlig redaktør for nettidsskriftet Kunstkritikk fra 2015.

Jonas Ekeberg under lanseringen av Kunstkritikks nordiske og internasjonale utgaver på Kunstnernes Hus i Oslo 19. mai 2011.
Jonas Ekeberg under lanseringen av Kunstkritikks nordiske og internasjonale utgaver på Kunstnernes Hus i Oslo 19. mai 2011.

Styret i Stiftelsen Kunstkritikk har ansatt Jonas Ekeberg (47) som ansvarlig redaktør for nettidsskriftet Kunstkritikk fra 2.1.2015. Dermed kommer Ekeberg tilbake i stillingen han hadde i perioden 2009 til 2013.

– Med Jonas Ekeberg får vi en redaktør som er faglig sterk, har et stort nettverk og har demonstrert en unik evne til å utvikle Kunstkritikk som institusjon. Jeg er veldig glad for at han har akseptert stillingen, sier styreleder for Kunstkritikk, Petter Snare.

Jonas Ekeberg har det siste året arbeidet med et bokprosjekt om nordisk samtidskunst etter 1989. Han trer nå inn i en åremålsstilling på seks år.

– Da jeg fikk tilbud om å komme tilbake til Kunstkritikk var det lett å si ja. Kunstkritikk er et unikt prosjekt og et fantastisk utgangspunkt for å jobbe med kritikk på et høyt nivå. Tidsskriftet har knyttet til seg en veldig sterk redaktør- og skribentgruppe. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med å utvikle Kunstkritikk som et vesentlig tidsskrift i Norge, Norden og internasjonalt, sier Jonas Ekeberg.

Jonas Ekeberg avløser Ingvild Krogvig som har vært konstituert redaktør siden oktober 2013.

– Ingvild Krogvig har tilført Kunstkritikk en solid faglig autoritet. Vi er svært takknemlig for den jobben hun har gjort det siste året, sier Snare.

Leserinnlegg