Bjarne Melgaard med nytt galleri

Lørdag 12. desember åpnet Rod Bianco Oslo, et nytt galleri initiert av den nå New York-baserte kunstneren Bjarne Melgaard.

Lørdag 12. desember åpnet Rod Bianco Oslo, et nytt galleri initiert av den nå New York-baserte kunstneren Bjarne Melgaard.

Det er ikke første gang Bjarne Melgaard er involvert i galleridrift; rundt årtusenskiftet drev han sammen med Frode Saugestad galleriet NAF (Norsk Anarkistisk Fraksjon) i Teatergata 3, og på samme adresse, men i en annen etasje, sto han også i en kort periode bak galleriet Institutt for Sivil Ulydighet, før bygningen ble totalskadd i en brann forårsaket av en nyttårsrakett ved inngangen til 2001.

Med åpningen av det nye galleriet, Rod Bianco Oslo, sentralt beliggende i Tordenskjoldsgate 5, er ikke Bjarne Melgaard bare tilbake som gallerist; en stor del av åpningsutstillingen Damascus er viet Melgaards egne bilder, og det er første gang siden hans internasjonale gjennombrudd at han legger nye verker ut for salg i Norge.

Så heter da også det sentrale verket på utstillingen (som består av fire malerier, et for hver bokstav i tittelen, henholdsvis B, A, C og K) nettopp «BACK». Bjarne Melgaard er «tilbake» i Oslo, i første omgang med en utstilling som i tillegg til hans egne bilder, viser arbeider av Thaddeus Strode, Axel Hütte, Andreas Widerøe Hagen og Big Fat Black Cock Inc.

Rod Bianco Oslo eies av Svein Roar Grande, som også står bak galleriene 7011 Trondheim og 7011 Vestfossen, men det er Bjarne Melgaard som vil stå for den kunstneriske profilen.

– Melgaard vil benytte seg av nettverket sitt i USA og presentere kunstnere han anser som interessante og som kan bidra til kunstlivet i Oslo, men galleriet vil også samarbeide med norske kunstnere, blant annet kommer det en separatutstilling med Bjørn Ransve i februar, sier Javier Barrios ved Rod Bianco Oslo til kunstkritikk.no, og forteller om stor interesse og pågang i dagene etter åpningen.

Vi bringer her bilder fra åpningen. Alle foto: Mariann Enge.

Madrasstrekk, detalj

Bjarne Melgaard, inngår i verket BACK
Javier Barrios (t.v.) med Bjarne Melgaards Utitled (Jealous)
Bjarne Melgaard, Utitled (Jealous)
Big Fat Black Cock Inc., oversiktsbilde
Thaddeus Strode, Sister Sleep

Rod Bianco Oslo, Tordenskioldsgate 5

Leserinnlegg