Samarbeid med konsten.net

Fra denne høsten har kunstkritkk.no inngått samarbeid med det svenske kunst- og kritikknettstedet konsten.net.

Fra denne høsten har kunstkritkk.no inngått samarbeid med det svenske kunst- og kritikknettstedet konsten.net.

Fra denne høsten har kunstkritkk.no inngått samarbeid med det svenske nettstedet www.konsten.net. Konsten.net har eksistert siden 1998 og driver hovedsaklig med kunstkritikk, samt kommentarstoff og korte utstillingsanbefalinger under rubrikken “Gå och se!”. Nedslagsfeltet er først og fremst svensk kunst og kunstliv, men i arkivet finnes det også en god del tekster om norske utstillinger.

Konsten.net ble satt i gang og drives av Anders Oloffson, og de første årene ble alle tekstene på nettstedet skrevet av ham. Etterhvert har konsten.net fått flere skribenter og oppdateres nå med omkring 6 anmeldelser i måneden.

Siste nytt på konsten.net er Anders Oloffsons anmeldelse av Lotta Hannerz sin utstilling på Knäpper + Baumgarten i Stockholm. Utstillingen tar i følge Oloffson i bruk hele registeret av klassiske trompe l’oil-effekter og vanitas-motiver i en leken og gjennomført utstilling med tunge referanser til kunsthistorien. Ny av dagen er også Mia Zeecks anmeldelse av Magasin 3s store utstilling “Here Comes the Sun”, med verker av blant andre Olafur Eliasson, Francis Alÿs, Tobias Rehberger og Tacita Dean. Utstillingen handler om kosmologi, tid, og selvfølgelig, sola.

Leserinnlegg