Martha Rosler i Oslo

Den amerikanske kunstneren Martha Rosler besøker i kveld Åpent forum på Kunstakademiet i Oslo.

Martha Rosler.

I kveld vies Åpent Forum ved Kunstakademiet i Oslo til den amerikanske kunstneren Martha Rosler, som vil presentere noen av sine nyeste arbeider.

Martha Rosler, som bor og arbeider i sin fødeby New York, er blant annet kjent for sine mange bøker med fotografier, tekster og kommentarer om offentlige rom, alt fra flyplasser og veier til boligproblematikk og hjemløshet. Hun gjør også performance, video og installasjoner, og skriver kritikk. Arbeidene hennes, som gjerne behandler politiske emner og medienes rolle, og beskriver det urbane hverdagslivet fra et feministisk synspunkt, har blant annet vært vist på the Institute of Contemporary Art i London, the Museum of Modern Art og the Dia Center for the Arts i New York, og hun har deltatt både på Documenta i Kassel og i flere Whitney-biennaler.

Martha Rosler er utdannet ved Brooklyn College of the City University of New York og University of California i San Diego, og har selv undervist ved Mason Gross School of the Arts ved Rutgers University i New Brunswick, New Jersey.

Martha Rosler, photo-op, fra bringing the war home: house beautiful, new series, 2004.

Leserinnlegg