Han skal lede Bergen Kunsthall

Bergen Kunsthall annonserer i dag at Martin Clark tar over som direktør etter Solveig Øvstebø.

Martin Clark er ny leder ved Bergen Kunsthall. Foto: Tate St Ives
Martin Clark er ny leder ved Bergen Kunsthall. Foto: Tate St Ives

Bergen Kunsthall annonserer i dag at Martin Clark (37) overtar direktørposten etter Solveig Øvstebø. Clark har vært kunstnerisk leder ved Tate St. Ives i Cornwall sørvest i England siden 2007. Han tiltrer til høsten, trolig i oktober eller november.

Clark forteller at han i sine seks år ved Tate St. Ives har hatt glede av å utvikle en internasjonal programvirksomhet fra et ståsted utenfor de definerte større sentrene.

– Jeg ser virkelig fram til å ta over lederjobben ved Bergen Kunsthall. Jeg har vært imponert over programmet der i en årrekke og gleder meg til å videreføre institusjonens betydelige internasjonale rekkevidde og ambisjoner, sier Clark til Kunstkritikk.

– Jeg gleder meg også til å bygge videre på det fremragende arbeidet til Solveig Øvstebø, og vil bevare kunsthallens aktiviteter og omdømme som en vital og dynamisk samtidskunstinstitusjon både i Norge og internasjonalt.  

Øvstebø går videre til jobben som leder for The Renaissance Society i Chicago.

Hva har du av forventninger til Bergen som kunstby?

– Jeg har vært på besøk et par ganger, men har også med beundring og interesse fulgt kunsthallens arbeid gjennom publikasjonene og prosjektene deres. Noen av kunstnerne som har vært involvert i prosjekter i Bergen har også vært hos oss i Cornwall, og Solveig besøkte oss der for et par år siden, sier Clark, og legger til at han gleder seg til å flytte til Bergen med familien på senhøsten og bli kjent med byens kunstnere og gallerier. Han ankommer mot slutten av det som blir byens største samtidskunstsatsning i nyere tid, triennalen Bergen Assembly.

Kunsthallens styreleder, Martin Smith-Sivertsen, sier i en pressemelding at Clark er en sterk og ambisiøs leder som vil videreutvikle den positive utviklingen institusjonen har opplevd de siste ti årene.

Før han tok over ved Tate virket Clark som kurator ved Arnolfini i Bristol (2004-7) og Kent Institute of Art and Design (2001-4). Han har vært ansvarlig for soloutstillinger med blant andre Simon Starling, Albert Oehlen, Alex Katz, Hans-Peter Feldmann, Heimo Zobernig, Dexter Dalwood, Carol Bove, Deimantas Narkevicius, Mark Titchner og Lucy McKenzie samt en rekke gruppeutstillinger. Han har sin MA fra Curating Contemporary Art-programmet ved Royal College of Art i London.

 

Leserinnlegg