Erlend G. Høyersten til Aarhus

Erlend G. Høyersten tar over som direktør for museet ARoS i Aarhus og forlater KODE Bergen.

Erlend Høyersten informerte i går de ansatte ved KODE om at han fratrer sin stilling i Bergen, for å tiltre stillingen som direktør for ARoS. Foto: Dag Fosse.
Erlend Høyersten informerte i går de ansatte ved KODE om at han fratrer sin stilling i Bergen, for å tiltre stillingen som direktør for ARoS. Foto: Dag Fosse.

Museumsdirektør Erlend Høyersten forlater KODE Bergen og tar over som direktør for museet ARoS Aarhus Kunstmuseum. Dette ble kjent på en pressekonferanse i Aarhus i formiddag.

I en akkompagnerende pressemelding fra KODE heter det at Høyersten, som har ledet institusjonen (tidligere Kunstmuseene i Bergen) siden 2010, føler det var et vanskelig valg å avslutte i Bergen, men at han anser stillingen i Danmark som selve drømmejobben.

Høyersten begynner 1. januar 2014. Det var 26 søkere til stillingen. Ifølge pressemeldingen opplever styret ved ARoS Høyersten som den rette til å bringe museet større internasjonal anerkjennelse.

KODE har hatt gode besøkstall i Høyerstens periode, samtidig som man har gjennomført en reorganisering som blant annet innebar en sammenslåing av Bergen Kunstmuseum og Vestlandske Kunstindustrimuseum. Det var Høyersten som ledet prosessen med museets nye grafiske identitet og navneendring.

Høyersten er dermed den andre institusjonslederen på kort tid som forlater Bergen til fordel for en stilling i utlandet – også Solveig Øvstebø flytter fra byen, etter ti år som direktør ved Bergen Kunsthall, for å tiltre som direktør for The Renaissance Society i Chicago.

Leserinnlegg