Engasjert prismottager

Kari J. Brandtzæg er tildelt Kritikerprisen 2015 for sin historiske oppsummering av politisk kunst i Norge i Krigens skygge. Seremonien finner sted i kveld i Fritt Ords lokaler.

Reidar Aulie, Tendens, 1931. Foto: O. Væring.
Reidar Aulie, Tendens, 1931. Foto: O. Væring.

I kveld, 29. april, blir Kari J. Brandtzæg tildelt Kritikerprisen 2015 for utstillingen Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914-2014. Til forskjell fra tidligere år ble vinneren denne gangen kunngjort lang tid i forkant av selve tildelingen, allerede onsdag forrige uke, 20. april.  

Kari J. Brandtzæg.
Kari J. Brandtzæg.

Kunstseksjonen i Norsk kritikerlag begrunner valget av Brandtzæg med at prosjektet både var solid og mottok mye omtale, og at det skapte engasjement og oppmerksomhet. De andre nominerte var Melgaard + Munch – The End of It All Has Already Happened på Munchmuseet i Oslo, kuratert av Lars Toft Eriksen, og Momentum 8: Tunnel Vision, 8th Nordic Biennial of Contemporary Art, Moss 13, kuratert av Jonatan Habib Engqvist, Birta Gudjonsdottir, Stefanie Hessler og Toke Lykkeberg.

Prisutdelingen er i samarbeid med Fritt Ord og finner sted i deres lokaler. Det legges opp til et «kompakt og konsist arrangement», står det i invitasjonen. Et av innslagene er en tale av kunstneren Victor Lind med tittelen «Engasjert kunsthistorie».  

Leserinnlegg