Byggesaken må løftes opp på et politisk plan

Den siste uken har flere aktører krevd at Statsbyggs avgjørelse om å ikke videreføre prosjekteringen av Kunsthøgskole i Bergen må opp på et politisk plan.

Den siste uken har flere aktører krevd at Statsbyggs avgjørelse om å ikke videreføre prosjekteringen av Kunsthøgskole i Bergen må opp på et politisk plan.

Statsbyggs avgjørelse om å ikke videreføre prosjekteringen av Snøhettas vinnerutkast fra plan- og designkonkurransen for ny Kunsthøgskole i Bergen, og utlyse ny arkitektkonkurranse har fått sterke reaksjoner fra både kunst- og arkitekturkretser. Blant annet har styret i Norske Arkitekers Landsforbund (NAL) vedtatt at de ikke stiller i noen ny jury, samtidig som de oppfordrer til boikott av en ny konkurranserunde. Den siste uken har flere aktører krevd at saken må opp på et statlig politisk plan. I en kommentar tirsdag spurte kulturredaktør i Bergens Tidende, Jan Nyberg, hvordan Statsbygg kan forsvare å ha kastet 40 millioner ut av vinduet på prosjekteringen av Kunsthøgskolen for så å skrinlegge hele prosjektet? Han oppfordrer videre den politiske ledelsen i Kunnskapsdepartementet om å instruere Statsbygg til å ta opp igjen samarbeidet med Snøhetta.

Samme dag skrev styret i Kunsthøgskolen et brev til Kunnskapsdepartementet der de ber om et møte med den politiske ledelsen og argumenterer for en videreføring av prosjektet. Også Hordaland og Bergen SV har engasjert seg i saken og skriver i et brev til sine ministre der også de ber om en videreføring.

Her er noen lenker til tidligere artikler om Statsbyggs avgjørelse:

Kunsthøgskolen i Bergen: Prosjekteringen stoppes ny konkurranse lyses ut
Statsbygg.no, 28.04.06

Norske Arkitekters Landsforbunds president Jannike Hovland reagerer kraftig på på at Statsbygg stanser prosjekteringen av Kunsthøgskolen i Bergen i et intervju med Arkitektnytt.
Arkiteknytt, 12.05.2006

Harald Flor kritiserer avgjørelsen i en kommentar i Dagbladet.
Unngå fadese!, Harald Flor, 14 mai, 2006

Lotte Sandberg i Aftenposten mener at «Når Statsbygg ikke har taklet byggesaken for Kunsthøgskolen i Bergen, er det trolig fordi Statsbygg selv ikke har gjort jobben sin».
Kalddusj i Bergen, Lotte Sandberg, Aftenposten, 8 mai, 2006

På Kunsthøgskolen i Bergen sine hjemmesider finner du en stor samling lenker til artikler om saken.
Kunsthøgskolen i Bergen >>

Comments