Åpningsfest på Stratos

Onsdag 27. august åpnet kunstkritikk.no på den legendariske funkisrestauranten Stratos på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget.

Onsdag 27. august åpnet kunstkritikk.no på den legendariske funkisrestauranten Stratos på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget. Rundt 150 mennesker var til stede da Jonas Ekeberg ledet paneldebatten omkring kunstkritikkens stilling i norsk offentlighet.


Må kunsten være litterær før den blir kunst?
Stian Grøgaard reflekterer over kunstkritikerens rolle fra romantikken til i dag. Han beskriver hvordan kunstkritikken har endret seg fra romantikken da oppgaven var å heve verket opp i kunstens sfære og realisere det som kunst for publikum til modernismen og senere 60-tallet, da den allmene kritikeren erstattes med en kunstspesialist.
Se filmen >>

Kunst, litteratur og populærkultur
Finnes det en forskjell mellom kunst og skjønnlitteratur i forhold til det som betegnes som populærkultur? John Refsdal Moe sier “nei”, Lotte Sandberg sier “ja”, og Stian Grøgaard sier “kanskje”.
Se filmen >>

Kompetanse
Kreves det spesiell kompetanse til å skrive om dagens kunst? Ikke ifølge John Refsdal Moe som mener at det behovet forsvant sammen med drømmen om kritikerens objektivitet.
Se filmen >>

Hernes leser ikke interiørblader!
Tidligere Utdanningsminister Gudmund Hernes leser ikke interiørblader.
Se filmen >> og les teksten >>

Her kan du laste ned paneldebatten i sin helhet.
Last ned >> (MP3-format, 97 Megabytes)

Comments (14)