Susan Falkenås er kunsthistoriker og skribent, basert i Oslo.
Menneske og maskin
Mårten Langes fotografier på Melk i Oslo representerer en formal dystopi der mennesker, skjermer, betong, glass og stål inngår i et fremmedgjort skjebnefellesskap.
Mårten Langes fotografier på Melk i Oslo representerer en formal dystopi der mennesker, skjermer, betong, glass og stål inngår i et fremmedgjort skjebnefellesskap.
Da Katya García-Antón lanserte OCAs fokus på samisk kunst, avviste mange satsningen som «eksotisk». I dag får hun bred støtte og holder innledningsforedraget på Norsk kulturråds årskonferanse.
Thomas Hirschhorns digitale kollasjer på Fotogalleriet i Oslo skjuler det de viser.
Alle som er interessert i norsk fotohistorie bør få med seg utstillingen The Young Lions på Preus museum. I tillegg bidrar ni unge kunstnere med nytt og friskt materiale.
Med fotoutstillingen Snap spør Museet for samtidskunst blant annet etter fotografiets sannhet. Det kjennes som en i overkant utdatert problemstilling.
Fotogalleriet feirer 40 år med en bok og en utstilling som utforsker mulighetene for kommunikasjon på tvers av tid, rom og eksistensform.
I år blæste nye vinde ind over Christiania og gav Kunstkritikks redaktør i København håb om, at fornyelsen af dansk kunst en dag kunne udgå derfra.
Sex och död i Helsingfors, meditativt landskapsmåleri i Oslo och en glimt av konstens framtid i Köpenhamn. Konstnären Ernst Billgren ger oss sin topp-tre lista.
En liten nisse som gjemte seg inne i en fontenepumpe ga Kunstkritikks norske redaktør, Stian Gabrielsen, et anfall av nostalgi.
Mister Berlin sin posisjon som fristed for kunstnere på grunn av undertrykkelsen av pro-palestinske stemmer? Seks nordiske kunstnere og kuratorer svarer.