Alle artikler av Power Ekroth

Konstnärsegots fasa

Skräckslagen av sin egen samtid valde Christoph Schlingensief att frenetiskt skapa som reningsprocess. Utställningen på Kunstwerke i Berlin visar hans konstnärliga uppgörelse med sin tids myter.

Gjemt i byrommet

Førsteinntrykket av årets skulpturprosjekt i Münster er en skuffelse, med dårlig logistikk, få over-raskelser og mange lite engasjerende arbeider.

Markedstilpasning og kritikk

Av de fem delutstillingene er det Joseph Backsteins og Nicolas Bourriauds prosjekter som snakker klarest om markedsøkonomiens negative effekter. Det er likevel i Oleg Kuliks New Age-pregede sideutstilling I Believe at markedsmotstanden får sin mening kunstnerisk sett.

Tam Singapore-biennale

Denne helgen avslutter den nyeste av de asiatiske kunstbiennalene, Singapore 1st Biennial, med underoverskriften «Belief». På tross av spennende og utfordrende utstillingssteder og kontekster å forholde seg til er det en ganske intetsigende utstilling med få høydepunkter.

Blek og kraftløs Morris

Å lete etter pasjon eller sterk subjektivitet hos en kunstner fra den ironiske 90-talls-generasjonen er kanskje fåfengt, men man kan faktisk lure på hvorfor og hvordan publikum skal fatte interesse for Sarah Morris malerier og film fra Los Angeles.

Istanbulbiennalen 2005

Den niende biennalen i Istanbul har byen selv som utgangspunkt. Over halvparten av verkene er laget på stedet av kunstnere som enten bor i byen, eller som har oppholdt seg her i en lengre periode

Nylig publisert

Nedräkning

– Det ska kännas i magen. Lap-See Lam om arbetet med Nordiska Paviljongen och den opera som nu repeteras på plats i Venedig och snart är redo att avfyras.