Alle artikler av Nikita Mathias

Knelerens dans

I Joachim Koesters Bringing Something Back på Bergen Kunsthall er filmmediet omdreiningspunktet for en sensuell holisme som syr sammen biologi, historie og nevrovitenskap.

Oversvømte kirkegulv

Per Barclays Oljerom på Kode 4 i Bergen inviterer oss til å reflektere over alle de uskrevne historiene som gjemmer seg under den offisielle kulturens reisverk.

Banal sensur

Hva er en god nok grunn for et museum til å avlyse en utstilling? Oslo Kunsthandel arrangerte sist torsdag en paneldebatt i anledning den nylige sensuren av kunstneren Ole Jørgen Ness.

Historien bak glasset

Utstillingen Diorama. Inventing Illusion på Schirn Kunsthalle i Frankfurt setter uheldigvis punktum for fortellingen om dioramaets historie før den når den digitale samtiden.

Fargeaktivisme

Professor Darby English kjemper mot forenklinger av politikken på begge sider av høyre-venstreaksen. Hans våpen? Kunsthistorie.

Utenfor rekkevidde

Til å være en utstilling med en tittel som fokuserer på et plastisk medium som skulptur, er den niende utgaven av Norsk skulpturbiennale overraskende fattig på uttrykk som frir til berøringssansen.

Dødens muligheter

Spredd utover glassvitriner, sender Camille Norments skjøre babyskjeletter på Oslo Kunstforening tankene til laboratoriets sanitære miljø, likevel syder det av tilblivelse.

Nylig publisert

Solidaritet med det förflutna

Internationella motståndsmuseet 1978–2020 på Södertälje Konsthall firar att det idag finns en ny vilja att riva upp det kontrakt som signerades av Pinochet och hans bundsförvanter.