Alle artikler av Nikita Mathias

Knelerens dans

I Joachim Koesters Bringing Something Back på Bergen Kunsthall er filmmediet omdreiningspunktet for en sensuell holisme som syr sammen biologi, historie og nevrovitenskap.

Oversvømte kirkegulv

Per Barclays Oljerom på Kode 4 i Bergen inviterer oss til å reflektere over alle de uskrevne historiene som gjemmer seg under den offisielle kulturens reisverk.

Banal sensur

Hva er en god nok grunn for et museum til å avlyse en utstilling? Oslo Kunsthandel arrangerte sist torsdag en paneldebatt i anledning den nylige sensuren av kunstneren Ole Jørgen Ness.

Historien bak glasset

Utstillingen Diorama. Inventing Illusion på Schirn Kunsthalle i Frankfurt setter uheldigvis punktum for fortellingen om dioramaets historie før den når den digitale samtiden.

Fargeaktivisme

Professor Darby English kjemper mot forenklinger av politikken på begge sider av høyre-venstreaksen. Hans våpen? Kunsthistorie.

Utenfor rekkevidde

Til å være en utstilling med en tittel som fokuserer på et plastisk medium som skulptur, er den niende utgaven av Norsk skulpturbiennale overraskende fattig på uttrykk som frir til berøringssansen.

Dødens muligheter

Spredd utover glassvitriner, sender Camille Norments skjøre babyskjeletter på Oslo Kunstforening tankene til laboratoriets sanitære miljø, likevel syder det av tilblivelse.

Objektenes vals

I Endre Tveitans visuelt sparsomme videoer på Kunstplass [10] lokkes objektene vi er vant til å ignorere ut på dansegulvet.

Integratoren

– Som kunstarbeider er mitt domene den sosiale verden, sier Mieke Bal. Hun står bak konferansen Modern Sensibilities som arrangeres på Munchmuseet i dag og i morgen.

Nylig publisert

Kritiska fabler

På Bildmuseet i Umeå får människa och djur inta nya positioner i förhållande till varandra genom olika koreografiska, narrativa och videobaserade verk.

Postkort fra Cortona

Fra Angelicos Bebudelsen befinner seg på Museo Diocesano i Cortona, samme by hvor det ble malt i 1432, så her er det ikke nødvendig å sjekke utstillingsperioden.