Momentum åpner

I morgen åpner Momentum 2006, den fjerde nordiske samtidskunstfestivalen i Moss.

I morgen åpner Momentum 2006, den fjerde nordiske samtidskunstfestivalen i Moss.

– men allerede i dag er det forvisning på utstillingen. Fra klokken 11 i formiddag har presse, kunstnere og andre interesserte kunnet se hovedutstillingen i Moss bryggeri og på Galleri F 15. utover dagen åpner også de forskjellige sideutstillingene i Moss sentrum.

Kurator for årets utgave av Momentum 2006 er Annette Kierulf og Mark Sladen, og den tidligere nordiske kunsfestivalen har for første gang også deltagere fra utenfor Norden. Undertittelen på årets festival er Beckett-sitatet Try Again. Fail again. Fail better. Momentum 06 er i følge kuratorene ikke en temautstilling, og heller ikke et forsøk på å komme med én enkelt påstand. Utstillingstittelen forteller om selvrefleksiviteten i de utvalgte kunstpraksisene, der metoder som rekonstruksjon og appropriasjon går igjen. I denne låneprosessen blir ofte kildematerialet utsatt for ”misforståelser” eller ”misbruk”, der resultatet ofte grenser til det absurde. Men, som hos Beckett, er det en absurditet som går hånd i hånd med kontinuerlig selvkritisk holdning. Det er denne evnen til å bruke ”feil” til noe produktivt, og til å kombinere bevisstheten om å mislykkes med troen på viktigheten av å forsøke, som kuratorene opplever som relevant.

I sideprogrammet til utstillingen kan nevnes “Imagine The Universe Burst into Song” og PROJEKT 0047s utstilling “Domestic Affairs”, begge på Gamle Mølla Kunstskole, filmprogrammet ”Regarding Others”, Jon Løvøen med debattforum på AMFI Kjøpesenter og seminarene:Samspill- Konfrontasjon-Demokrati-Kunst i et kulturelt mangfold, og Nasjonal og regional identitet: hvor relevant er begrepet Nordisk?

Les mer på Momentums hjemmesider

Comments (2)