Mer dugnad i øst

Ti visningssteder på Oslo øst har gått sammen om arrangementet Grønland Gallery Weekend. Hensikten er å nå nye publikumsgrupper.

Fra oppussing av Holodecks lokaler. Foto: Kjersti Solbakken.
Fra oppussing av Holodecks lokaler. Foto: Kjersti Solbakken.

Arrangementet Grønland Gallery Weekend skal samordne ti ulike visningssteder på eller nær Grønland: 0047, 1857, Holodeck, Kunsthall Oslo, Maria Veie, Melk, NoPlace, Pink Cube, VI,VII og UKS. Helgen 24.- 26. mai er allerede en travel periode i kunst-Oslo, med åpninger blant annet på Standard (Oslo) og av MA- og BA-utstillingene til Kunstakademiet. Silja Leifsdottir forteller at grønlandshelgen arrangeres i dialog med både disse og andre som har program samme helg.  

Leifsdottir er en av utgiverne bak galleriguiden U.F.O, som det siste året har gått velkjente Listen i næringen og tjener som veiviser i Oslos kunsttilbud. Hun er også co-kurator på Holodeck og arbeider på Fotogalleriet. Nå er hun initiativtager til den nye kunsthelgen sammen med Maria Veie Sandvik og Anja Carr.

Dere skriver i en uttalelse at Grønland Gallery Weekend skal være en «god grunn til å reise til Oslo for både nasjonale og internasjonale kunstinteresserte». Hvilket publikum er initiativet rettet mot, og hvordan tenker dere å nå dem?

Silja Leifsdottir. Foto: Ola Høyer.
Silja Leifsdottir. Foto: Ola Høyer.

– Like mye som utenlandske besøkere ønsker vi å nå oslofolk som ikke har vært på disse galleriene ennå. Grønland er jo et område ikke alle har besøkt. Ved å stå samlet og tilrettelegge for besøk ved å ha lengre åpningstider, koordinere en skikkelig løype ved hjelp av kart og samkjøre arrangementene våre, gjør vi det enkelt å få med seg ti ting på én tur. Publikum er jo litt late, ler Leifsdottir.

Mer konkret, hvordan vil dere nå ambisjonen om få et internasjonalt publikum til byen?

– Årets weekend er bare et pilotprosjekt. Dersom den litt forenklede weekend-varianten i år går bra, satser vi på profesjonalisering først til neste år. Men helt konkret drar vi nytte av hverandres internasjonale nettverk og pressekontakter og formidler pr mail. Det vil også være en egen nettside som oppdateres med helgas program.  

Nettsiden til Grønland Gallery Weekend lanseres 17. april.

Comments