LIAF 2011: Mindre snakk, mer handling!

Kuratorene bak Lofoten International Art Festival mener dagens unge kunstnere er blitt for veltalende.

Kuratorene Thora Dolven Balke og Linn Pedersen presenterer årets program, kunstnerlisten og en fanzine på Internasjonalen i Oslo onsdag denne uken kl. 20.00. Blant kunstnerne som skal stille ut finner vi Kjersti Andvig, Michel Auder, Simen Dyrhaug, Ida Ekblad, Christoph Keller og Anders Nordby.

I en forholdsvis velskrevet pressemelding på engelsk skriver kuratorene at de søker «spontane utbrudd og analytisk refleksjon» og at «LIAF 2011 har som mål å motsette seg et profesjonalisert språk.» Seminaret Something In The Way finner sted 12. – 13. august og skal kombinere forelesninger med handlinger som skal «act on thinking, not only with the spoken word.»

De norske utstillerne er i stor grad hentet fra miljøet rundt visningsstedet Rekord, og tematikken ser ut til å bygge videre på de obskuristiske tendensene som har preget mye av den mest synlige unge kunsten i Oslo de siste årene. Kuratorene avslutter pressemeldingen med å skrive at samarbeidspartnerne ikke er valgt med tanke på analyse eller et behov for å bli sett, men for «skape noe for sin egen skyld, for øyeblikkets skyld.»

LIAF 2011 åpner i Kabelvåg 11. august og varer til 3. september.

Leserinnlegg