Fra Bastard til Knekt

I de gamle lokalene til Galleri Bastard finner man nå det kunstnerdrevne visningsstedet Galleri Knekt, som i kveld, 6. august, åpner sin tredje utstilling.

Galleri Knekt er et nytt visningssted som åpnet i de gamle lokalene til Galleri Bastard tidligere i sommer, da med utstillingen High and higher, som viste arbeider av Christian Tony Norum, Yngve Benum, Knut Ivar Aaser, Magnus Vatvedt, Sebastian Helling, Arild Tveito & Mickael Marman.

Frode Markhus, Fast Times at Knekt High, flyer.

Siden har Galleri Knekt også rukket å vise en utstilling med Leander Djønne, og presenterer i kveld sin tredje utstilling, en dobbeltutstilling: Frode Markhus viser Fast Times at Knekt High, mens Kristian/Kristina Skylstad viser No Nice (cause right now there´s a steel knife in my windpipe).

Mickael Marman, som er 26 år og kunstforskolestudent, driver galleriet sammen med en venn, Christian Cappelen Ward. Marman sier til Kunstkritikk at han ser Galleri Knekt som en arvtager til Bastard, men at de kommer til å tilføye nye elementer innenfor dagens kunstbilde til galleriet.

– For øvrig vil jeg også at galleriet skal ta del i sosialpolitiske aktiviteter og være med på å sette dette mer på dagsordenen. Ikke nødvendigvis kun i globalt perspektiv, men også ting som opptar Osloborgere, sier Marman.

Leserinnlegg