Fem nordiske kuratorer til Momentum

Punkt Ø har valgt kuratorteam for Momentum 9 i 2017 i samarbeid med de nordiske organisasjonene IASPIS, Danish Arts Foundation, OCA, CIA og FRAME.

Fra Momentum Hrafnhildur Arnardottir a.k.a. Shoplifter, Nervescape IV, 2015. Foto: Vegard Kleven.
Fra Momentum 8: Hrafnhildur Arnardottir a.k.a. Shoplifter, Nervescape IV, 2015. Foto: Vegard Kleven.

Punkt Ø offentliggjorde i dag kuratorteamet til Momentum 9 i 2017: Ulrika Flink (Sverige), Ilari Laamanen (f. 1983, Finland), Jacob Lillemose (f. 1974, Danmark), Gunhild Moe (f. 1980, Norge) og Jón B.K Ransu (f.1967, Island).

«Kuratorteamet danner en solid faglig enhet med bred internasjonal erfaring, og erfaring fra å bringe kunst inn i lokalsamfunnet», heter det i pressemelding fra Punkt Ø, som også siterer direktør Dag Aak Sveinar:

– Det er med spenning og forventning vi ser fram til hva dette teamet velger å undersøke og presentere i Momentum 9. Ambisjonen vår er høy og målet er å produsere en aktuell og viktig biennale, som engasjerer bredt og demonstrerer biennalens berettigede eksistens som en av de viktigste nordiske biennaler for samtidskunst.

Videre står det at «Momentum 9 skal opprettholde en sterk interesse for, og et engasjement for det nordiske, men samtidig ikke begrense tilfanget til kunstnere kun fra Norden. Momentum har alltid hatt, og skal fortsatt ha en åpen holdning, og ikke definere seg som tilhørende et bestemt sted, men som en del av en internasjonal kunstscene».

Utvelgelsen av de fem kuratorene er i følge Punkt Ø gjort i samarbeid med de nordiske kunstnerorganisasjonene IASPIS (Konstnärsnämndens internationella program för bild- og formkonstnärer, Sverige), Danish Arts Foundation (Danmark), OCA (Office for Contemporary Art, Norge), CIA (KÍM – Kynningarmiðstöð íslenskrar myndlistar, Island) og FRAME (Näyttelyvaihtokeskus FRAME, Finland).

Leserinnlegg