ArtBasel 37

Denne uken arrangeres kunstmessen ArtBasel for 37 gang.

Denne uken arrangeres kunstmessen ArtBasel for 37 gang.

Denne uken arrangeres kunstmessen ArtBasel for 37 gang. ArtBasel anses som den klart viktigste internasjonale kunstmessen, og er sammen med søstermessen ArtBasel Miami Beach som ble etablert i 2002, sentrum når det gjelder den kommersielle siden av kunstverden. ArtBasel består av 300 håndplukkede internasjonale gallerier og ventes å samle over 50 000 kunstsamlere, kunsthandlere, kunstnere, kuratorer og andre. Fra Norge deltar i år galleri Riis samt utflaggede c/o Gerhardsen som holder til i Berlin.

I tillegg til utstillingen Art Unlimited med seksti store innendørs prosjekter og Art Statements med 22 enmannsutstillinger har ArtBasel i år kommisjonert en rekke offentlige kunstprosjekter med blant andre Martin Creed og Chris Burden. Høydepunktet på messen var blant mange ventet å bli Douglas Gordon og Philippe Parrenos film Zidane: A 21st-Century Portrait, som ble vist på Basel fotball stadio.

Paralellt med ArtBasel arrangeres også kunstmessen LISTE som i år feirer sitt 10-årsjubileum. LISTE presenterer nye og viktige gallerier som er under 5 år og som viser kunstnere under 40. Oslo-galleriet Standard er eneste norske galleri på LISTE.

Comments