Viser de beste YouTube Play-videoene

Denne helgen vil de 25 beste bidragene til YouTube Play. A Biennal of Creative Video bli vist på Guggenheim-museene i New York, Bilbao, Berlin og Venezia - og på YouTube.

«This global online initiative is not a search for what’s «now,» but a search for what’s next,» heter det i Guggenheim-museets presentasjon av YouTube Play. A Biennal of Creative Video. Prosjektet er fra museets side et uttalt forsøk på å nå et bredt publikum, men de begrunner også samarbeidet med YouTube – og HP og Intel – utfra et ønske om å være på høyde med den digitale utviklingen.

Guggenheims kuratorer kom tidligere i høst frem til en kortliste på 125 videoer på grunnlag av over 23 300 innsendte bidrag. Denne kortlisten ble så vurdert av en jury bestående av Laurie Anderson, Animal Collective, Darren Aronofsky, Douglas Gordon, Marilyn Minter, Ryen McGinley, Takashi Murakami, Shirin Neshat, Stefan Sagmeister Apichatpong Weerasethakul og Nancy Spector, juryleder.

I går, torsdag 21. oktober, kunne juryen presentere sine utvalgte 25 beste videoer. Utvalget ble presentert og feiret med et arrangement på Guggenheim Museum i New York, som også ble streamet live. De 25 videoene vil bli vist på Guggenheim-museene i New York, Bilbao, Berlin og Venezia denne helgen, 22.-24. oktober – og på YouTube.com og Guggenheim.org.

Leserinnlegg