Torpedo med ny presentasjonsserie

– Vi ønsker å bidra til å formidle det feltet vi jobber innenfor, sier Elin M. Olaussen og Karen Chr. Tandberg ved kunstbokhandelen Torpedo, som i morgen, 28. oktober, inviterer til presentasjon av det Berlinbaserte magasinet mono.kultur.

Tidligere i høst kunne kunstbokhandelen Torpedo markere sitt femårsjubileum med innflytting i nye, større og luftigere lokaler i Bjørvika sammen med Kunsthall Oslo. Nå starter de opp en arrangementsserie med presentasjoner av redaktører og initiativtakere bak sentrale samtidige kunstmagasiner og små uavhengige forlag.

Torpedo bokhandel i Trelastgata 3. Foto: Torpedo.

Først ut, i morgen torsdag 28. oktober, er intervjumagasinet mono.kultur fra Berlin, som vil bli presentert av redaktør Kai von Rabenau og grafisk design-studioet NODE Berlin Oslo – som for øvrig ikke bare ved flere anledninger har jobbet med utformingen av mono.kultur, men som også står bak Kunstkritikks nåværende utseende.

Torpedos Elin Maria Olaussen og Karen Christine Tandberg sier til Kunstkritikk at de trives veldig godt i de nye lokalene.

– Med skifte av lokaler ser vi muligheter for å gjenoppta aktiviteter som utvidede lanseringer og seminarrekker på Torpedo. Vi har savnet det sosiale rommet, og gleder oss til igjen å kunne invitere til arrangementer i Torpedos lokaler.

– Hva håper dere at den nye presentasjonsserien skal kunne tilføre?

– Vi ønsker å bidra til å formidle det feltet vi jobber innenfor ved å invitere kunstnere, redaktører og andre som jobber med publikasjoner. Vi savner en større debatt og diskurs rundt denne produksjonen her i Norge, som omhandler de ulike aspektene ved publisering, fra det redaksjonelle til den grafiske utformingen og distribusjon.

– Hvorfor er det akkurat mono.kultur som får æren av å åpne serien?

– mono.kultur, som oss, fyller i disse dager 5 år, og er aktuelle med en samleboks over tidligere numre. Torpedo har ført dette magasinet fra starten av og har jobbet med det grafiske designstudioet Node som også har designet flere utgaver av mono.kultur. Vi synes det kunne være interessant å invitere til en samtale og presentasjon av mono.kultur og Node her på Torpedo, med fokus på redaksjonelle og designrelaterte spørsmål. Design er et felt i forandring. Vi opplever at design i dag er mye mer enn et servicebasert forhold mellom kunde og formgiver.

– Neste uke, 4.-7. november, skal dere til The NY Art Book Fair 2010 – hvilke forventninger har dere til det?

– Dette er fjerde året vi deltar på NYABF. Messen vokser for hvert år og har de siste to årene blitt arrangert på MOMA P.S.1. Gjenkjennelsen og interessen for Torpedo Press stiger også for hvert år vi deltar. I år har vi med nyutgivelser fra kunstnere som Jan Freuchen, Dan-Ola Persson – en LP med musikk fra Lars Laumanns videoer, Hito Steyerl m.fl. Økonomisk forventer vi ingenting, men NYABF er vel så viktige for oss for å knytte kontakter. Kofferten hjem er også selvfølgelig full med nyheter til butikken.

Leserinnlegg