Direktør for stiftelsen FRAME utnevnt

Raija Koli blir direktør for den gjenopprettede finske stiftelsen FRAME.

Raija Koli. Foto: Aleksi Niemelä.

Den nylig gjenopprettede finske stiftelsen FRAME, som blant annet har ansvaret for Finlands bidrag til den nordiske paviljongen i Venezia i 2013, har nå ansatt Raija Koli som direktør. Koli, som har bakgrunn som forsker og produsent innenfor scenekunstfeltet og urbane events, har tidligere blant annet arbeidet ved Svenska Teatern i Helsinki og ved Helsinki-festivalen, og har vært både kunstansvarlig og direktør ved The Finnish Institute i London. Hun kommer til å tiltre stillingen som direktør for FRAME i begynnelsen av 2013.

Stiftelsen FRAMEs målsetning er å styrke den finske visuelle kunstens posisjon og arbeide for internasjonalt samarbeid mellom kunstnere og kunstinstitusjoner. Stiftelsen skal også fungere som informasjonssenter for visuell kunst.

– Det finske kunstfeltet er rikt og egenartet, og det har et sterkt potensial for å kunne finne gjenklang også i et internasjonalt publikum. FRAME har et solid rykte blant internasjonale aktører innenfor kunst og kultur, og spiller en nøkkelrolle i internasjonaliseringen av finsk visuell kunst, sier sier Raija Koli i en pressemelding.

Leserinnlegg