Sarat Maharaj kurator for Göteborgbiennalen 2011

Forrige uke ble det offentliggjort at professor Sarat Maharaj blir hovedkurator for Göteborgs Internationella Konstbiennal 2011, med temaet Pandemonium: Art in a Time of «Creativity Fever».

Sarat Maharaj.

Forrige uke ble det offentliggjort at professor Sarat Maharaj blir hovedkurator for Göteborgs Internationella Konstbiennal 2011. I pressemeldingen fra biennalen heter det at avgjørende faktorer ved valget av Maharaj som kurator har vært en genuin interesse for Göteborg som by, for byens spesifikke historie og sammenheng, men også interessen for spørsmål som diskuterer biennalen som utstillingsformat, samt om kunst som kunnskapsproduksjon.

Sarat Maharaj er for tiden professor i Visual Arts and Knowledge Systems på Konsthögskolan i Malmö. Maharaj, som er født og oppvokst i Sør-Afrika, flyttet i 1980 til London og påbegynte sin doktoravhandling i kunsthistorie på Goldsmiths College, der han siden var professor i kunsthistorie og kunstteori frem til 2005. Maharaj er høsten 2010 aktuell som co-kurator for den 29e São Paulo-biennalen. Tidligere har han blant annet vært co-kurator for Guangzhou Triennalen 2008, med temaet Farewell to Postcolonialism og for Dokumenta XI i Kassel 2002 sammen med Okwui Enwezor. Maharaj er dessuten styremedlem i den europeiske kunstbiennalen Manifesta.

Sarat Maharaj har med seg et kuratorisk team bestående av Dorothee Albrecht, Stina Edblom och Gertrud Sandqvist. Det kuratoriske arbeidet påbegynnes i nå i desember, med utgangspunkt i det overgripende temaet for biennalen, Pandemonium: Art in a Time of «Creativity Fever». I løpet av våren kommer biennalen til å arrangere seminarer og workshops som leder frem til åpningen 10. september 2011.

Göteborgs Internationella Konstbiennal har vært arrangert annethvert år siden 2001. Sidan 2006 har Röda Sten kulturförening vært arrangør av kunstbiennalen, på oppdrag fra Göteborgs Stads kulturnämnd.

Leserinnlegg