Salget av Momentum kunsthall avgjort

Punkt Ø selger Momentum kunsthall til Asterix AS, og inngår samtidig en leieavtale som sikrer lokaler for Momentumbiennalen til og med 2017.

Momentum kunsthall i Moss. Fra åpningen av Momentumbiennalen 2009.
Momentum kunsthall i Moss. Fra åpningen av Momentumbiennalen 2009.

Etter at Punkt Ø i fjor så seg nødt til å legge Momentum kunsthall i Moss ut for salg, har det vært knyttet en viss spenning til hvem som ville bli de nye eierne, og hva et eierskifte ville få å si for Momentumbiennalen. Nå er det avgjort at bygget selges til Asterix AS, med formell overtakelse 1. februar 2013. Samtidig inngås en leieavtale mellom partene som løper ut 2017. Dermed er Momentumbiennalens kommende tre utgaver (2013, 2015, 2017) sikret arealer i Kunsthallen, og i en pressemelding fra Punkt Ø sies det at de slik får den tiden de trenger for å etablere egnede lokaler til biennalen fra 2019.

– Punkt Ø ser frem til samarbeidet med nye eiere for å formidle samtidskunst, samt et bredere samspill med lokale og regionale aktører og myndigheter om kunst og kulturtilbud i Moss, uttaler Ingjerd Schou, Punkt Øs styreleder i pressemeldingen.

Kunsthallens nye eiere, Asterix AS, vil frem til sommeren 2013 gjennomføre en analyse av hva som er mulig å få til med bygget i de periodene Momentumbiennalen ikke fyller det.

– Vi ønsker derfor å komme i dialog med lokale krefter og samle alle muligheter, innenfor og utenfor kulturbegrepet, før vi tar våre strategiske og operative valg, sier Paal S. Raaholt fra Asterix AS.

Leserinnlegg