Nye kulturbyråder i Oslo og Bergen

Både i Oslo og i Bergen slås nå kultur sammen med næring i byrådet. De nye byrådspostene tilfaller henholdsvis Venstre og FrP.

Hallstein Bjercke (V).

Både i Oslo og Bergen er det nå lansert nye byråd, i ulike sjatteringer av blått, og i begge byer slås kultur sammen med næring i byrådsavdelingsstrukturen. Ingen av de to nyutnevnte kulturbyrådene kan sies å ha markert seg spesielt sterkt i forhold til kulturpolitikk tidligere.

I Oslo danner Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti nytt byråd, og Venstres Hallstein Braaten Bjercke (34) blir ny byråd for kultur og næring. Byrådsavdelingen for kultur blir dermed overført fra utdanningsavdelingen og slås sammen med den tidligere byrådsavdelingen for næring og eierskap. Den nye kulturbyråden, Hallstein Bjercke er i dag direktør for myndighetskontakt i IKT Norge og nestleder i Oslo Venstre. Han har tidligere vært medierådgiver for Venstres stortingsgruppe og nestleder i tankesmien Civita.

Gunnar Bakke (FrP).

Mens Fremskrittspartiet nå er ute av byrådet i Oslo, består det nye byrådet i Bergen av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Den tidligere byrådsavdelingen for kultur, kirke og idrett omdefineres til byrådsavdeling for kultur, næring, idrett og kirke, og dagens ordfører, Gunnar Bakke (52) fra FrP, blir ny kultur- og næringsbyråd. Bakke er utdannet bakermester og har vært fast medlem i Bergen bystyre siden 1995.

Kunstkritikk følger opp denne saken.

Leserinnlegg