Nominerte til Kunstkritikerprisen 2011

Per Inge Bjørlo, Snorre Ytterstad og Lillehammer kunstmuseum er nominert til Kunstkritikerprisen 2011.

I april deler Norsk kritikerlag for fjerde gang ut Kunstkritikerprisen, som tildeles det kunstprosjektet som medlemmene i seksjon for kunst oppfatter som det mest betydningsfulle i året som gikk. Tidligere vinnere av Kunstkritikerprisen er Bergen Kunsthall, Elmgreen & Dragset og Henie Onstad Kunstsenter. Kritikerlaget har i dag offentliggjort at følgende tre utstillinger er kandidater til Kunstkritikerprisen 2011:

Per Inge Bjørlo, www.dumskap.no/Mor du luktar så piss i dag, 2011. Den kritikerprisnominerte Bjørlo-utstillingen til Henie Onstad Kunstsenter vises ved Bergen Kunstmuseum i perioden 16. mars til 27. mai 2012.
  • Per Inge Bjørlo, Henie Onstad Kunstsenter, 20. oktober 2011–26. februar 2012
  • Snorre Ytterstad, Squared Target, Museet for samtidskunst, 24. juni–18. september 2011
  • Lillehammer kunstmuseum, Blikkfang: Museet studerer sin samling og sitt bygg, 22. oktober 2011–29. januar 2012

I pressemeldingen fra Norsk kritikerlag heter det i en kort begrunnelse at Per Inge Bjørlos retrospektiv ved Henie Onstad Kunstsenter av kritikere ble omtalt som «en overbevisende demonstrasjon av et mangefasettert kunstnerskap med både norsk og internasjonal betydning», mens det trekkes frem at det i forbindelse med Squared Target ble kommentert at Ytterstad «er en av ytterst få i sin generasjon som med selvfølgelighet kan trekke ordet «politikk» inn i sine kunstneriske aktiviteter», og at utstillingen av mange ble forstått som «et tegn på at en ny vitalitet er på vei inn i Samtidskunstmuseets lokaler på Bankplassen». Om Lillehammer Kunstmuseums Blikkfang heter det at deres «selvrefleksive tilnærming til eget bygg og samling pekte ut over den interne konteksten, og utstillingen fremstod som svært relevant i forhold til aktuelle spørsmål om museal praksis».

Vinneren av prisen offentliggjøres på selve prisutdelingen, som vil finne sted i forbindelse med en kritikersalong på Norsk design- og Arkitektursenter (DogA) i Oslo 12. april.

Leserinnlegg