– Nettet utfordrer museene

Den amerikanske performancekunstneren Laurie Anderson hevder i et intervju at internettet nå er en reell utfordring for de tradisjonelle kulturinstitusjonene.

Den amerikanske performancekunstneren og musikeren Laurie Anderson uttalte i et intervju forrige uke at hun mener å se at mulighetene for å distribuere kunst på nettet har skapt en ny trend innenfor kunstverdenen. I følge Reuters sier Anderson at nettsteder som YouTube nå er anerkjent som arena for å nå ut til et større publikum med kunst, noe hun mener utfordrer de tradisjonelle distribusjonskanalene; fysiske museer og kunstgallerier.

Laurie Anderson på coveret av sin seneste plateutgivelse, Homeland, 2010.

«Hvis du vil lage en film eller et kunstverk, er det ikke nødvendig å få det godkjent av en kurator… du kan bare lage det, legge det ut, og der er det, i verden, akkurat som om det hang på veggen på MOMA,» sier Laurie Anderson til Reuters.

Anderson, som nylig satt juryen for YouTube Play. A Biennal of Creative Video, en internasjonal video-konkurranse arrangert av Guggenheim-museet og YouTube, hevder at kulturinstitusjonene er i ferd med å få litt panikk. «De kommer til å komme i samme situasjon som plateselskapene,» slår Laurie Anderson fast i intervjuet med Reuters. Men om det er en positiv eller negativ utvikling for kunstfeltet med slik gratis distribusjon på nettet, er hun mer usikker på.

Leserinnlegg