Konkurransen om nasjonalmuseumsbygg avgjort

I går, 15. november, ble det omsider offentliggjort at det ble Forum Artis av tyske Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten som vant konkurransen om et nytt museumsanlegg for Nasjonalmuseet på Vestbanen.

I går, 15. november, ble det omsider offentliggjort at det ble Forum Artis av tyske Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten som vant plan- og designkonkurransen om et nytt museumsanlegg for Nasjonalmuseet på Vestbanen.

Forum Artis av tyske Kleihues + Schuwerk Gesellschaft von Architekten.

De Berlinbaserte arkitektene bak det vinnende prosjektet Forum Artis, Jan Kleihues og Klaus Schuwerk, sier til Aftenposten at de var redde for at de var ute av konkurransen, ettersom forhandlingene tok så lang tid. 12. april i år fikk Forum Artis 1. premie da juryen utpekte tre rangerte vinnere av konkurransen om nytt Nasjonalmuseum, og siden da har Statsbygg ført forhandlinger med de tre. De to andre konkurrentene i forhandlingene har vært JAJA Architects ApS, København med Urban Transition og Henning Larsen Architects A/S; København med Trylleesken.

«Etter en helhetlig avveining vurderes tilbudet fra Kleihues + Schuwerk som det beste og det økonomisk mest fordelaktige. Forslaget klarer å kombinere gode og tydelige publikumsarealer med funksjonelle løsninger for å bevare og sikre Nasjonalmuseets samlinger. Dette er en viktig årsak til at forum artis vinner konkurransen om et nytt museumsanlegg på Vestbanen,» heter det i begrunnelsen for avgjørelsen.

I følge fremdriftsplanen vil det signeres kontrakt med vinneren 30. november i år. Stortinget behandler saken og fastsetter kostnadsrammen i 2012/2013, og byggestart er planlagt i 2014. Nasjonalmuseet skal i følge den nåværende tidsrammen flytte inn i bygget i 2017. Mer informasjon finnes på Statsbyggs nettsider.

Leserinnlegg