Marta Kuzma til dOCUMENTA (13)

Marta Kuzma, direktør for OCA, Office for Contemporary Art Norway, blir del av teamet til dOCUMENTA (13).

På en pressekonferanse i Berlin tidligere i dag kunngjorde dOCUMENTA (13) at Marta Kuzma, direktør for OCA, Office for Contemporary Art Norway, blir del av dOCUMENTA (13)-teamet, med kunstnerisk leder Carolyn Christov-Barkagiev i spissen. Marta Kuzma vil dermed bidra til utviklingen av utstillingen sammen med det øvrige teamet, ledet av Christov-Barkagiev, kunngjør OCA-styret i en pressemelding. Hvem som utgjør det øvrige teamet vil bli offentliggjort i nærmeste fremtid.

Documenta, som ble startet i 1955 av kunstneren og kunstpedagogen Arnold Bode, regnes som en av de viktigste internasjonale samtidskunstutstillingene, og finner sted i Kassel, Tyskland, vært femte år. Forrige documenta, i 2007, var utformet av kunstnerisk leder Roger M. Buergel og kurator Ruth Noack.

Marta Kuzma. Foto: Jay York.

I pressemeldingen fra OCA understrekes det at Marta Kuzma vil fortsette som direktør for OCA ved siden av arbeidet med dOCUMENTA (13), som åpner i juni 2012.

Marta Kuzma har vært direktør for Office for Contemporary Art Norway siden september 2005. Hun har bak seg studier i estetikk og kunstteori ved Centre for Modern European Philosophy ved Middlesex University i London, og i kunsthistorie og politisk økonomi ved Barnard College/Columbia University. Hun var medkurator for Manifesta 5: San Sebastian, Spania i 2004. Da hun gikk inn i stillingen som direktør for OCA, kunne hun vise til nesten atten år med internasjonal erfaring innenfor samtidskulturfeltet, blant annet som kunstnerisk leder for the Washington Project for the Arts (WPA) Corcoran Gallery of Art i Washington, DC; som grunnleggende direktør for the Center for Contemporary Art på initiativ fra George Soros i Kyiv, og som direktør for det internasjonale utstillingsprogrammet ved the International Center of Photography in New York, NY, under ledelse av Cornell Capa. Hun har undervist og forelest ved ulike ledende institiusjoner og har skrevet for publikasjoner som Radical Philosophy, Afterall, Artforum, Art Review, Flash Art, and Mousse. I 2009, var Kuzma, som direktør for OCA, kommisjonær for den nordiske paviljongen i Venezia og la til rette for det historiske samarbeidet mellom Danmark og Norge, i prosjektet til Elmgreen og Dragseth.

Leserinnlegg