Hvordan skrive den nære kunsthistorien?

Øystein Ustvedts nylig utgitte Ny norsk kunst er utgangspunktet når Norsk kritikerlag i morgen inviterer til debatt om de siste tjue årenes norske kunst.

Øystein Ustvedt. Foto: Statoil.com.

I morgen, onsdag 7. desember, inviterer kunstseksjonen i Norsk kritikerlag til en åpen kritikersalong på Kunsthall Oslo, om Øystein Ustvedts nylig utgitte Ny norsk kunst – etter 1990 (Fagbokforlaget, 2011), hvor han gjør et forsøk på å gi et samlet bilde av den norske kunstscenens sentrale utviklingstrekk og kunstnerskap i perioden fra 1990 og frem til i dag.

Under overskriften «Hvordan skrive den nære norske kunsthistorien?» ønsker Kritikerlaget i følge pressemeldingen å åpne for ordskifte om tendenser i de siste tjue årenes norske kunst, og å sette søkelys på spørsmål som: Hvordan kan man fortelle de siste tjue årenes kunsthistorie? Hvilke kriterier bør legges til grunn for en slik fremstilling? Og hvem sitter egentlig med definisjonsmakten?

Øystein Ustvedt, som til daglig er kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, vil selv sitte i panelet, sammen med redaktør i Billedkunst Ingvill Henmo, kunstkritiker Kåre Bulie, daglig leder ved Kunsthall Oslo Per Gunnar Eeg-Tverbakk og kunstkritiker Erling Moestue Bugge. Ordstyrer vil være Øivind Storm Bjerke, professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Se for øvrig Jonas Ekebergs intervju med Øystein Ustvedt ved lanseringen av Ny norsk kunst, og Ingvild Krogvigs anmeldelse av boken her på Kunstkritikk.

Leserinnlegg