Galleri MGM blir OSL contemporary

- Først og fremst en navneendring, men det markerer et ønske om på sikt å bygge opp en internasjonal profil, sier Emilie Magnus fra OSL contemporary.

I sommer forlot Marina Gerner-Mathisen Galleri MGM i Haxthausens gate 3 i Oslo, for å drive den kommende Oslo-filialen av Berlin-galleriet Gerhardsen Gerner. Nå har MGM, som videreføres av Gerner-Mathisens partnere Emilie Magnus og Belinda Kielland, byttet navn til OSL contemporary.

Emilie Magnus forteller at det i første omgang dreier seg nettopp om en navneendring. De fortsetter i de samme lokalene, med de fleste kunstnerne fra MGM. I følge de nylanserte nettsidene er galleriets kunstnere nå A K Dolven, Dag Erik Elgin, Dolk, Issa Salliander, Julian Opie, Kristian Skylstad, Leonard Rickhard, Martin Skauen, Per Barclay, Sofie Berntsen, Tom Sandberg, Vanessa Baird, Vibeke Barbel Slyngstad og Vibeke Tandberg.

– Profilen vil komme til å være nokså sammenfallende med de siste ti årene, ettersom vi fortsetter med så mange av de samme kunstnerne. Men vi ønsker etter hvert å bygge opp en internasjonal profil. De fleste av våre kunstnere arbeider internasjonalt, så det er naturlig for oss å prøve å få utenlandske kunstnere til galleriet, noe vi også til en viss grad gjorde med MGM. Nå skal vi få på plass den første utstillingen, gatekunstneren Dolks første separatutstilling, som åpner 8. september, og så skal vi jobbe videre med planlegging av utstillingsprogrammet, sier Emilie Magnus til Kunstkritikk.

Leserinnlegg