Galleri Erik Steen stenger

– Det er generelt vanskelige tider, og særlig for den smalere, yngre samtidskunsten, sier Erik Steen, som ser seg nødt til å stenge galleriet fra 1. april i år.

Galleri Erik Steen (Foto: Galleri Erik Steen)

Galleri Erik Steen legger ned utstillingsvirksomheten fra 1. april, etter å ha holdt til i Thune Næringspark på Skøyen siden mai 2006. Galleriets direktør og eier, Erik Steen, som drev Galleri Wang før han åpnet under eget navn, sier til Kunstkritikk at galleriet nå stenger fordi driften blir for dyr i forhold til hva de forventer å selge i år.

– Det er generelt vanskelige tider, og særlig for den smalere, yngre samtidskunsten. Vi er som alle kommersielle gallerier helt avhengige av egne inntekter fra salg siden vi ikke har noen form for ekstern støtte. Vi har derfor tatt en voksen beslutning og velger å avslutte mens leken er god, sier Steen.

Galleriet har jobbet med norske og internasjonale «emerging artists», og har deltatt på messer som Market, Art Copenhagen og Volta-messen i Basel.

– Vi kommer til å arbeide videre med alle løpende utstillingsavtaler og pågående salg, både fra galleriet og i kommisjon, frem mot sommeren. Utover dette er Kjersti, Nina og jeg klare for nye oppdrag, sier Erik Steen om planene fremover, med henvisning til galleriets utstillingskoordinator, Kjersti Solbakken og underdirektør Nina Paus, som han arbeidet sammen med også på Galleri Wang og som spilte en sentral rolle i oppbyggingen av det nye galleriet på Skøyen i 2006.

Galleri Erik Steen åpner sin siste utstilling 10. februar – en gruppeutstiling med tittelen Diamonds Are Forever, som inneholder nye og utvalgte verk av alle kunstnerne galleriet representerer: Ernst Billgren, Harald Fenn, Jan Freuchen, Jens Fänge, Kjell Erik Killi Olsen, Lello//Arnell, Tor-Magnus Lundeby, Løvaas & Wagle, Snorre Ytterstad og Stian Ådlandsvik.

 

 

Leserinnlegg