Astrup Fearnleys store uke

Astrup Fearnley Museet venter storinnrykk av presse og 1200 gjester til innvielsen torsdag. Uten invitasjon må du vente til lørdag før du får se Oslos nye museum.

Astrup Fearnley Museet. Foto: Jonas Ekeberg.

Mens det statlige Museet for samtidskunst i Oslo må belage seg på å holde til i sine gamle banklokaler minst i fem år til, kan deres tidligere naboinstitusjon, det privatfinansierte Astrup Fearnley Museet denne uken ønske publikum og presse velkommen til åpningen av sitt nye, monumentale bygg på Tjuvholmen, tegnet av arkitekten Renzo Piano.

Den offisielle publikumsåpningen er lagt til lørdag 29. september, men det er lagt opp til et omfattende forhåndsprogram for presse og spesielt inviterte både torsdag og fredag.

Museet oppgir at de venter 250 pressefolk på den store pressekonferansen på torsdag, og at de i tillegg har mange pressegrupper som kommer i begynnelsen av oktober. Torsdag ettermiddag venter museet ca. 1200-1300 besøkende, da Dronning Sonja foretar innvielsen av bygget og åpningsutstillingen To Be With Art Is All We Ask. Fredag kommer ca. 400 gjester til et arrangement hvor også den internasjonale kunstverdenen er invitert.

Marina Abramovic åpner utstilling på Galleri Brandstrup.

– Alle de største mediene i Frankrike, England, Norden og Italia dekker åpningen. Det kommer også gjester fra resten av Europa, USA og enkelte andre land. Selvfølgelig er det stor interesse for arkitekturen og Renzo Piano, men vi merker også at det er genuin interesse for museet og samlingen, i tillegg til programmet vi skal ha fremover, sier kommunikasjonsansvarlig ved Astrup Fearnley Museet, Gard Andreas Frantzsen til Kunstkritikk.

Også galleriene på Tjuvholmen holder åpent for pressen torsdag og fredag. Galleri Brandstrup, som åpner sin utstilling med Marina Abramovic på fredag, forteller at de har møtt enorm interesse for Abramovics Oslo-besøk, både fra publikum og ikke minst fra norsk og internasjonal presse. Galleriets pressekoordinator Rune Brynhildsen sier at de regner med at det blir en av de best besøkte utstillingene i galleriets historie. Foredraget Abramovic skal holde i Folketeateret i morgen er nå nærmest utsolgt (drøyt 1100 plasser).

Leserinnlegg