Åpner med Paul McCarthy

Den 8. september åpner Peder Lund sine nye lokaler på Tjuvholmen, med en utstilling med den amerikanske kunstneren Paul McCarthy.

Paul McCarthy, 100, 2009. Foto: Ron Amstutz. Courtesy Peder Lund and Hauser & Wirth.

Etter å ha holdt til sammen med Galleri Riis på Filipstad siden 2009, flytter Peder Lund nå til Tjuvholmen allé 27. Dermed blir Peder Lund en del av det som utbyggeren Tjuvholmen KS markedsfører som «Kunstbydelen i Oslo». Fra før er Astrup Fearnley Museet, Skulpturparken, Galleri Brandstrup, STOLPER+friends, Gerner Gerhardsen, Pushwagners galleri og Galleri Fineart – og snart også Galleri Haaken – lokalisert på Tjuvholmen.

– Vi gleder oss til å komme inn i de nye lokalene på Tjuvholmen. Der hvor vi har holdt til på Filipstad, vil det på sikt bli omregulert og utbygget, så det var et fint tidspunkt å flytte til et nytt lokale for oss. Vi tror og håper at vi når ut til et større publikum, sier Maria Csaszni Rygh ved Peder Lund. Hun forteller at galleriets profil vil være som før.

Tjuvholmen Alle 27. Foto: Peder Lund.

– Vi kommer til å fortsette med samme utstillingsprofil som vi har hatt siden 2009, det vil si viktig og sentral samtidskunst og «contemporary classics». Som tidligere, kommer vi til å utarbeide utstillingene i samarbeid med kunstnerne eller deres estates. Kunstnerne er imidlertid ikke i en «stall» hos oss på den tradisjonelle måten. Hver utstilling er et unikt samarbeid, sier Rygh.

Peder Lunds nye lokaler åpner lørdag 8. september, med utstillingen Paul McCarthy – White Snow, som viser to store skulpturer fra serien White Snow, hvor McCarthy følger opp eventyrtematikken i seriene Heidi (samarbeid med Mike Kelley, 1992) og Pinocchio (1994). I tillegg til de to skulpturene fra 2012 vises to papirarbeider fra 2009, også disse fra White Snow-serien; Untitled (Dwarf Sculpture Study) som består av syv tegninger, samt den store performative tegningen 100 utført i blandingsteknikk. Rygh forteller at McCarthy kommer til å være i Oslo under monteringen og på åpningen.

    

Leserinnlegg