Ny leder for Kunst i Nordland

Billedkunstneren Siri Kvitvik er tilsatt som ny leder for Kunst i Nordland etter Per Gunnar Tverbakk.

Billedkunstneren Siri Kvitvik er tilsatt som ny leder for Kunst i Nordland etter Per Gunnar Tverbakk.

Siri Kvitvik er tilsatt som ny leder for Kunst i Nordland etter Per Gunnar Tverbakk. Kvitvik er billedkunstner med lang erfaring innenfor kunstfeltet. Hun kommer fra jobben som leder for Pilotgalleriet ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Trondheim Kunstmuseum.

Den nye lederen for Kunst i Nordland har utdannelse fra kunstakademiet i Århus, Danmark og fra Statens Kunstakademi i Oslo. I tillegg har hun har lederutdanning fra Kvinneuniversitetet og Handelshøyskolen BI.

Kvitvik har vært leder for Norske Billedkunstnere (NBK). Hun jobbet som seksjonsleder for Design i NRK i perioden 1998 – 2003. Hun har arbeidet aktivt med kunstformidling og vært produsent for Den kulturelle skolesekken visuelle uttrykk i Sør-Trøndelag. Kvitvik har også hatt en rekke styreverv i ulike kunstorganisasjoner, blant annet for kunstfestivalen Momentum som hun har vært med på å bygge opp.

Som billedkunstner er hun representert i Nasjonalmuseet for kunst, og hun har utført flere offentlige og private utsmykkingsoppdrag.

Siri Kvitvik er født er født i Kjøpsvik i Tysfjord. Hun har vært bosatt i Osloområdet i en årrekke, og flytter nå til Bodø. Hun tiltrådde stillingen den 27. februar 2006.

Leserinnlegg