Fulltreff på Skeppsholmen

Anders Olofsson på konsten.net tror Moderna Museets nysatsning «Moderna- utställningen» kan være det viktigste som har skjedd på museet siden «Implosion» i 1987.

Anders Olofsson på konsten.net tror Moderna Museets nysatsning «Moderna- utställningen» kan være det viktigste som har skjedd på museet siden «Implosion» i 1987.

«Helt siden Moderna Museet flyttet inn i sitt nye hus på Skeppsholmen har man ventet på en utstilling som er et virkelig statement og som står for en skikkelig stillingstagen til kunstens rolle i samfunnet. Den som er gammel nok husker kanskje utstillingen “Implosion”, som i 1987 ettertrykkelig satte den postmoderne kunsten på det svenske kunstkartet. Men siden den tid har man hatt visse problemer med å frambringe en like tydelig og mangedimensjonell utstilling.»

Dette skriver Anders Oloffson på konsten.net i sin anmeldelse av museets nye utstillingsserie «Modernautställningen», som han tror kan være med på å forandre på dette bildet. Utstillingen som skal arrangeres hvert fjerde år, har som ambisjon å speile den samtidige svenske kunsten. Den første «Modernautställningen» er kuratert av den erfarne trioen Pia Kristoffersson, Magdalena Malm og John Peter Nilsson, og har fått tittelen «När är jag?»

«”Modernautställningen” står utvilsomt for en stillingstagen av like sterk valør som “Implosion”, selv om dens innhold er radikalt annerledes. Fronten finnes ikke lenger foran oss, men mitt i samfunssfellesskapet. Motet til å bejae denne vidåpne og fragmentariske situasjon er kanskje utstillingens største bedrift.»
Fullträff på Skeppsholmen, Anders Olofsson, konsten.net, 20.02.06

Comments (2)