Den Norske Opra ligger ikke i Bjørvika

Søndag 7. mars avholdt Den Norske Opra sin åpningsforestilling Orfeus i en leilighet i Oslo gate 7.

Søndag 7. mars avholdt Den Norske Opra sin åpningsforestilling Orfeus i en leilighet i Oslo gate 7. Den Norske Opra drives av Trond Reinholdtsen, som i tillegg til sin virksomhet som komponist, også er scenograf, produsent, instruktør, komponist og aktør ved opraen, samt ansvarlig for kostymer, markedsføring, programmering, catering, booking etc.

Orfeus presenterte oss for både Orfeus selv, spilt av Reinholdtsen i et 3 m høyt Donald-Duck-aktig pappkostyme, og Apollon, Eurydike, Luther, Lenin og mange andre. Underveis i forestillingen kom det fram, gjennom en powerpoint-presentasjon, at forholdet mellom Orfeus og Eurydike kan ses som en metafor for forholdet mellom samtidsmusikken og operaen: De begjærer hverandre, men kan aldri møtes igjen etter Orfeus famøse feilgrep der han snudde seg på vei fra dødsriket og så etter sin kjære. Som illustrasjon av denne splittelsen fikk publikum se en video som viser Den norske Opra i Gamlebyen og Den norske Opera i Bjørvika, atskilt av en nybygget «mur»; den nye broa fra Grønland til Bjørvika.

Trond Reinholdtsen er stipendiat ved Den norske Musikkhøgskole. Prosjektet Den Norske Opra har som mål å produsere 12 operaer i løpet av tre år. Åpningsforestillingen var utsolgt (omtrent 12 sitteplasser) og mange fikk bare se glimt av handlingen gjennom døra til stua.

Apollons arie, Orpheus og Apollons duett og utdannelses-scenen fra akt 1 av opraen Orfeus av Trond Reinholdtsen. Kamera: Bodil Furu. Produsert av Den Norske Opra (www.thenorwegianopra.no).

[FEATUREDVIDEO]

Leserinnlegg