Torpedo og Kunsthall Oslo åpner i kveld

I kveld åpner Kunsthall Oslo i Bjørvika med gruppeutstillingen I Must Say That At First It Was Difficult Work. Samtidig åpner kunsthallens «samboer», kunstbokhandelen Torpedo.

Slik ser nye Torpedo ut, i inngangspartiet til Kunsthall Oslo. Foto: Jonas Ekeberg.

I kveld åpner Kunsthall Oslo i Bjørvika med gruppeutstillingen I Must Say That At First It Was Difficult Work. Samtidig åpner kunsthallens «samboer», kunstbokhandelen Torpedo.

Åpningen i kveld markerer også femårsjubileet til Torpedo. I den anledning vises en bordutstilling med samtlige gamle og nye utgivelser og prosjekter fra Torpedo Press’ katalog – antologier, kunstnerbøker, fanziner og plakater – 24 titler i alt. Bokhandelen reklamerer også med spesialpris ved kjøp av «Torpedos samlede verker».

– Vi har utforsket mange sjangere og har vel egentlig hatt en ganske sammensatt profil. Vi har imidlertid hovedsaklig samarbeidet med uetablerte kunstnere og skribenter, en ny generasjon som vi merker er interessert i bøker og publikasjoner som noe mer enn dokumentasjon. De bruker trykksakene som et medium. Vi merker også en stor internasjonal interesse, både for det vi gjør og for bokfeltet generelt. Det er veldig inspirerende, sier Tandberg.

– Det er også veldig fint å kunne dele lokaler med et initiativ som Kunsthall Oslo. Vi befinner oss i en ny bydel som man kan være med å forme. Kunsthall Oslo kan absolutt bidra til utviklingen av Bjørvika på en spennende måte, mener Karen Tandberg.

Kunsthall Oslos åpningsutstillig viser arbeider av Dina Danish, Judith Hopf, Johan Berner Jakobsen, Silke Otto-Knapp, Yvonne Rainer, Mary Redmond, John Smith, Saul Steinberg & Inge Morath, Arild Tveito. Torpedo og Kunsthall Oslo åpner i Trelastgata 3 på sjøsiden av Oslo S i kveld kl 19.

Leserinnlegg