Tommy Olssons samlede verker

I går lanserte Tommy Olsson boka KNUST – kritiske fragment 2000–2006 på Kunstbokhandelen Torpedo.

I går lanserte Tommy Olsson boka KNUST – kritiske fragment 2000–2006 på Kunstbokhandelen Torpedo.

Den omfangsrike boka med utvalgte anmeldelser, artikler og essays er utgitt på Cappelen Damm forlag. Under lanseringen på Torpedo leste forfatteren fra sin nå legendariske anmeldelse fra Carnegie Art Award i 2004, teksten som for alvor plasserte Tommy Olsson på kartet som kritiker. Nå har man altså mulighet til å se et stort antall av hans tekster samlet på et bord. KNUST er kun første del. Andre del har fått tittelen PULT, og vil i følge forfatteren være enda større og dekke en videre periode.

Fra pressemeldingen:
Knust er en samling med anmeldelser, artikler og essays fra perioden 2000–2006. For det meste handler det om kunst, men også om sex, politikk, 40-årskrise og pønk. Stilen er umiskjennelig Tommy Olssons egen: personlig, privat, vittig, generøs, elegant og ekstraordinær, og uvanlig formidlende – og den har dannet skole blant kunstkritikere i Norge. Samlet utgjør tekstene en fragmentarisk dagbok skrevet av en av Norges ledende kunstkritikere.

I anledning dagen skriver Dagsavisen om Olssons kritikerstunt i desember 2007 da han lurte Morgenbladets lesere og NRK Østlandssendingen med sin julefortelling om den fiktive kunstneren Lisa X og prosjektet «The Harmful Show» der Olsson og en gruppe gallerister skal ha blitt beskutt av kunstnere i en skog utenfor Düsseldorf. Det har ikke tidligere vært offentliggjort at artikkelen var en bløff.

Comments (5)