Nye dekaner ved Kunsthøgskolen i Oslo

Ny dekan ved Kunstakademiet blir Vanessa Ohlraun, mens Jørn Mortensen tiltrer stillingen som dekan ved avdeling Kunstfag.

Vanessa Ohlraun blir ny dekan ved Kunstakademiet i Oslo.

Ved Kunsthøgskolen i Oslo har både Kunstakademiet og avdeling Kunstfag i løpet av sommeren fått nye dekaner.

Ny dekan ved avdeling Kunstakademiet blir Vanessa Ohlraun. Hun vil tiltre stillingen 1. november. Frem til da er Jesper Alvær konstituert som dekan. Vanessa Ohlraun har en mastergrad i Arts History, Cultural Anthropology and Gender Studies fra Humbolt University and Free University i Berlin. Hun har vært frilanser og gjestekurator for en rekke kunstutstillinger i Berlin og Rotterdam, blant annet ved Center for Contempory Art i Rotterdam. Ohlraum har siden 2007 jobbet som Course Director for masterstudiet i Kunst ved Piet Zwart Institute på Universitetet i Rotterdam.

Ved avdeling for Kunstfag vil dekan Jørn Mortensen tiltre stillingen allerede i dag, mandag 15. august. Mortensen er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i medier og kommunikasjon og mellomfag i musikkvitenskap og idéhistorie. Han har hatt ulike jobber og posisjoner i norsk kunst- og kulturliv, blant annet som direktør for samtidskunstfestivalen Momentum i Moss og prosjektleder i Kunsthall Oslo. Han har den siste tiden jobbet som redaktør, utreder og musiker, og er aktuell med en bok om den visuelle kunsten i Operaen. Mortensen har tidligere vært utviklingskonsulent for et nytt masterstudie som etter planen skal tilbys ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Dekanstillingene er åremål på fire år.

Leserinnlegg