Ny direktør ved Iaspis

Lisa Rosendahl blir ny direktør for Iaspis, den svenske Konstnärsnämndens internasjonale program.

Lisa Rosendahl

Styret for den svenske Konstnärsnämnden har for de følgende tre årene utpekt Lisa Rosendahl til direktør for Iaspis, det internasjonale programmet for bilde- og formkunstnere.

Lisa Rosendahl har mangeårig erfaring fra arbeid som kurator, produsent og gallerist i London og Berlin. Siden 2008 har hun vært virksomhetsleder på Baltic Art Centre i Visby. Som frilanskurator har hun arbeidet med ustillinger i blant annet New York, London og Paris. I Sverige har hun vært engasjert i utstillinger på Röda sten i Göteborg og på Moderna museet. Hun tiltrer stillingen som direktør 1. februar 2011.

Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer har eksistert i sin nåværende form siden 1996. Den første direktøren var Sune Nordgren som siden ble fulgt av Daniel Birnbaum, Sara Arrhenius samt Maria Lind med Bettina Pehrson som assisterende direktør. Den nåværende direktøren Cecilia Widenheim – som for øvrig er blant søkerne til stillingen som direktør ved Museet for samtidskunst – slutter i stillingen 31. desember 2010.

Leserinnlegg