Messe-samarbeidet i Berlin sprakk

Det blir ikke noe av den planlagte fusjonen mellom kunstmessen Art Forum Berlin galleriweekenden ABC. Dermed innstilles kunstmessen i Berlin etter 15 år.

Etter 15 år er det slutt for kunstmessen Art Forum Berlin. De siste ukene har det vært forhandlinger mellom arrangørene Messe Berlin og galleristenes egen organisasjon Berlin Galleries om et samarbeide, men i følge en pressemelding fra Messe Berlin ble disse forhandlingene brudt av galleriene.

– Et samarbeid gir kun mening dersom begge parter anerkjenner hva deres bidrag kan og bør være. Messe Berlins bidrag ville være å organisere messen. Om dette ikke er ønsket, så finnes det ikke noe grunnlag for et samarbeide. Vi har ikke noe ønske om kun å være en sponsor for dette arrangementet. Det samme gjelder den planlagte messen Art Forum Berlin 2011. Uten støtte fra galleriene er dette ikke en produktiv event, sier lederen for Messe Berlin, Christian Göke, i pressemeldingen.

Kunstmessen i Berlin trakk på 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet en rekke nordiske gallerier, blant annet Galleri K og daværende Galleri Wang (nå Galleri Erik Steen) fra Oslo. De siste årene har interessen gått ned og i 2010 var det kun tre nordiske gallerier (Andersen’s Contemporary, København, Andréhn-Schiptjenko, Stockhom og Bo Bjerggaard, København) som deltok på messen.

Leserinnlegg